Korpulanlahti

Korpulanlahti

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Lähiluonnon oppitunti osa 1

Kyllä kesä on komeeta seutua....

Vaikka olen asunut ensimmäiset 15 vuotta maalla, maatiloilla, ja opiskelin vuosituhannen vaihteessa muutaman vuoden maatalousalaa, niin on tavallaan jännää ja mielenkiintoista, miten näin aikuisiälläkin oppii uusia asioita ympäristöstään, ympäröivästä luonnosta. Siitäkin huolimatta, että opiskeluaikana piti tehdä sadan kasvin kasvio, en muista alla olevia keränneeni.

Olemme vaimoni kanssa kävelleet lähes päivittäin pientä lenkkiä lampaiden laidunalueella, mihin kuuluu pieni koivuvaltainen metsäsaareke keskelle. Lampaiden liikkuessa ja laiduntaessa meidän hitaan kävelytahdin mukana olemme seuranneet myös erilaisten kasvien ja kukkien esiinmarssia ja kukoistusta. Ihan on joutunut kotona kaivamaan pari luontokirjaa kirjahyllystä ja selaamaan nettisivuja löytääksemme nimet kauniille niittykukille, mitä pihapiiri ja laidunmaa on nyt pullollaan.


















Tässä muutama myös teidän lukijoiden ihailtavaksi.

Puna-ailakki (Silene dioica)
Suomessa yleinen ja kasvaa monenlaisissa paikoissa. Olen kyllä kuullut nimen aiemminkin, mutta en ole osaanut yhdistää tähän kukkaan.


Metsäkurjenpolvi (Geranium sylvaticum), myös juhannuskukaksi nimitetty
Yleinen Suomessa, lehtoalueiden ja rantaniittyjen kasvi. Tämäkin on tuttu nimenä, mutta eipä olisi pystynyt kuvailemaan ennenkuin nyt kuvat katsoin.


Nurmitädyke (Veronica chamaedrys)
Suomessa tavataan Oulun korkeudelle saakka sekä Tornionjokilaaksossa
Tämä oli minulle sekä nimenä että kukkana ihan ennestään tuntematon, en muista edes nähneeni aiemmin.


Mitä ilmeisimmin saatan palata aiheeseen, kun uusia, kauniita kukkia taas löytyy.

Ja palautetta saa antaa, jos olen kaikista tarkistuksista huolimatta erehtynyt täysin kuvissa olevista kukista.


2 kommenttia:

  1. No well... nice to see you here Cowboy! :)

    Pahoittelut, etten ehtinyt vastata kommenttiin. Vähän ollut vauhdikasta tämä arki työn ja teatterin väliä suhatessa. Harventunut blogin kirjoittaminenkin, mutta ehkäpä se taas tästä alkaa sujua.

    Kai on ok, että sinunkin kuvia tuolla teatterikuvissa on? Mahtavaa seurata teidän työskentelyä, esityksestä tulee loistava!

    Aurinkoisia päiviä Vaarin majaan! :)

    VastaaPoista
  2. Juu, blogeja kommentoidaan ja niihin vastaillaan, kun ehditään ja kun siltä tuntuu. Harvakseltaan saan itsekin bloggailtua, vaikka juttuja piisaisi. Ei vaan tunnu eläkeläinen ehtivän...;o)

    Ilman muuta saa kuvia minustakin laittaa teatterikuviin. Mukavaa touhua on ollut teatterintekeminen piiiiiiiiitkästä aikaa (yli 30v sitten).

    Kesäpäiviä sinnekin!

    VastaaPoista