Korpulanlahti

Korpulanlahti

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Kettumainen juttu


Yksi pojistamme oli 11.5. käynyt aikaisin aamusta pihalla. Navetan nurkalta oli juossut isohko, valkohäntäinen eläin pellolle päin. Ketuksi päättelimme. Ohikulkumatkalla pihan poikki vissiin.

Kettu  (Vulpes vulpes), kuva otettu netistä.

Aamupäivällä näimme pirtin ikkunasta, että pellolla kettu jolkotteli pitkin sarkaa, kimpussaan parvi töyhtöhyyppiä suojelemassa poikasiaan. Kettu ei isommin välittänyt linnuista, väisteli hieman, mutta jatkoi etsimistään pelto-ojien pensaikoista. Sitten repolainen katosi alas rannan suuntaan.

Asia unohtui meiltäkin.

Kunnes...

Iltapäivän alussa olin lähdössä autolla bändini keikalle. Ehdin juuri ajaa pihasta pois siten, että huomasin vasemmalla keskellä peltoa ketun juoksevan kohti metsän reunaa jotain isohkoa suussaan.
Pysähdyin heti ja soitin vaimolleni, että kävisi katsomassa ja laskemassa kanat ja kukot, heräsi nimittäin epäilys.

Kettu hävisi maisemaan ja minä jatkoin matkaani. Hetkeä myöhemmin vaimoni soitti ja kertoi, että Kingi, Kieku ja Murjaani sekä kolme ruskeaa ja yksi valkea kana ovat tallessa, Nilkku-kukko puuttuu. Vaimoni ajoi loput kanat sisälle navettaan.

Nilkku orrella

Nillku oli hieman erilainen kukko. Viihtyi omissa oloissaan, kulki hieman kyyryssä, kuin joku jätkä löntystäisi kädet taskussa niska kumarassa. Juostessa loikki aina kahden askeleen jälkeen yhden pitkän, ikäänkuin linkuttaisi toista jalkaansa. Muut kukot juoksivat ihan tasatahtia ja seisoivat ylväästi kaulat pitkinä.

Etualalla Murjaani, takana Nilkku

Meillähän on ollut hieman avoimet ovet noiden kanojen kanssa, navetan ovi on ollut yötä päivää rakosellaan jo kuukauden päivät, että kanat pääsevat kulkemaan sisään ja ulos vapaaseen tahtiin. Ja pihallakin ihan ilman aitausta.
Tämän olikin Repolaisen Mikko huomannut ja aamupäivän aikana hiippaillut pihapiirissä odottaen sopivaa hetkeä ja saalista.

Niinhän siinä kävi, että hieman erakkomainen, omia polkujaan itsekseen kulkenut Nilkkumme päätyi sitten viekkaan ketun lounaaksi. Liekö siitä ollut mahdollisille pennuillekin kukkoa viinissä.

R.I.P. (rest in pieces) Nilkku



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti